Renger Dijkman, de consul van Rood Zwart Baflo. Foto' Ronnie Afman.
Renger Dijkman, de consul van Rood Zwart Baflo. Foto' Ronnie Afman.

Van voetballer naar consul

Sport

BAFLO - Renger Dijkman kijkt met plezier terug op de jaren dat hij als voetballer voor CSB uit Baflo heeft gespeeld. Zijn voetballoopbaan begon op zijn 13e. Op zijn 41e moest Dijkman stoppen vanwege knieproblemen. Maar hij is als consul nog steeds bij zijn favoriete sport betrokken.

,,Ik ben geboren in Den Andel waar we helaas geen voetbalclub hadden. Daar beperkte het zich een beetje tot met je vriendjes voetballen. De enige wedstrijden die we speelden, waren die met een dorpsteam tegen Baflo. Dat waren wedstrijden waar het er soms stevig aan toe ging met als dieptepunt dat er iemand, die nog maar kort in Baflo woonde, ineens met een mes begon te zwaaien. Dat heeft er voor gezorgd dat die wedstrijd daarna nooit meer is gespeeld’’, vertelt Renger Dijkman, die vervolgens op 13-jarige leeftijd voor CSB ging voetballen.

,,Baflo had toen twee voetbalverenigingen. Wanneer je naar de christelijke lagere school ging, werd je lid van CSB en als leerling van de openbare werd dat Marcia. Later gebeurde het wel dat er van de ene club naar de andere werd gewisseld maar toen was dat nog niet zo’’, weet de oud-voetballer zich nog goed te herinneren.

Lees het hele artikel in de Ommelander Courant van maandag 1 maart