Mariëlle Oosterhuis-Vast: ,,Iedereen is wel weer toe aan een feestje.
Mariëlle Oosterhuis-Vast: ,,Iedereen is wel weer toe aan een feestje."

Oranjecomité Loppersum kan 60-jarig bestaan nog niet vieren

Algemeen

LOPPERSUM - Je zou er moedeloos van worden. Het Oranjecomité in Loppersum bestond vorig jaar 60 jaar, maar kon het vanwege de coronapandemie niet vieren. Het werd uitgesteld naar dit jaar, maar ook nu kan het feest niet doorgaan.

,,We hadden er voor gespaard en zouden een groot feest op Koningsdag gaan vieren. Het liep echter anders. We hopen dat we het dan volgend jaar wél kunnen vieren”, zegt vice-voorzitter Mariëlle Oosterhuis-Vast. Ze fungeert na het afscheid van voorzitter Sander Eisinga als spreekbuis van de vereniging.

Loppersum is in de regio hét Oranjedorp bij uitstek. De jaarlijkse vrijmarkt trekt -eerst met Koninginnedag en later met Koningsdag- duizenden bezoekers, die van heinde en verre op bezoek komen. In Loppersum keek men dan ook uit naar de zestigste verjaardag van dit lokale feest. ,,We hadden een prachtig programma bedacht. ‘s Morgens zouden we een ballonvaart organiseren. Mensen konden hier tickets voor kopen en ook zou het comité een aantal tickets verloten. De luchtballon zou dan over Loppersum varen, zodat de opbouw van de markt en de eerste drukte vanuit de lucht gezien kon worden. Aanvankelijk dachten we dat het nog wel zou meevallen met corona, maar dat viel het niet. Het ging eigenlijk wel heel snel de verkeerde kant op. Uiteindelijk hebben we de knoop zelf doorgehakt. Een paar dagen later kwam het bericht dat het niet door mocht gaan. We hadden zelf het risico ook niet willen nemen en er voor verantwoordelijk zijn dat mensen besmet raken.”

Lees het hele artikel in de Ommelander Courant van vandaag, donderdag 25 februari

Het bestuur van het Oranjecomité Loppersum wacht al twee jaar op viering van het 60-jarig jubileum.