Afbeelding

Competitie voor amateurvoetballers wordt weer niet afgemaakt

Sport

NOORD-GRONINGEN - De KNVB heeft een streep gehaald door het restant van de huidige competitie voor amateurvoetballers. Door de verlenging van de coronamaatregelen is uitspelen niet langer realistisch.


Ook vorig seizoen werd de competitie voortijdig afgebroken als gevolg van de coronacrisis. Vol goede moed werd afgelopen zomer nog wel aan een nieuw seizoen begonnen, maar al snel gooiden de coronamaatregelen wederom roet in het eten. Daardoor zijn er sinds oktober geen competitiewedstrijden meer gespeeld. Noord-Groninger voetbalclubs hebben tot dusverre slechts een handjevol duels gespeeld. Vijfdeklasser ZEC uit Zandeweer kwam bijvoorbeeld pas twee keer in actie, terwijl eersteklasser Winsum vier duels heeft afgewerkt.

Lang gehoopt op hervatting 

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de volleybalbond heeft de KNVB lang gehoopt dat de competitie voor de amateursporters toch hervat kon worden. Voorwaarde was wel dat het vanaf 10 maart mogelijk moest zijn om zonder beperkingen te trainen. Uiterlijk in het weekend van 10 en 11 april zou de competitie dan weer opgestart kunnen worden. 

Niet langer realistisch 

Nu het kabinet de coronamaatregelen heeft verlengd, komt de KNVB tot de slotsom dat het uitspelen van de competitie niet langer realistisch is. ,,Doordat de competities niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/21”, laat de voetbalbond weten.

Regio Cup 

Voor de amateurvoetballers wordt, als de coronaregels dat toestaan, nog wel een KNVB Regio Cup georganiseerd. Het gaat om een regionale competitie zonder promotie of degradatie. Binnenkort start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams over mogelijke deelname aan de Regio Cup.

De KNVB blijft wel hoop houden dat de competities voor spelers tot en met de categorie Onder 23 hervat kunnen worden.