Oud-wethouder Bé Schollema ontving Lilianne Ploumen in Middelstum en leidde haar daar rond.
Oud-wethouder Bé Schollema ontving Lilianne Ploumen in Middelstum en leidde haar daar rond.

PvdA-lijsttrekker Ploumen bezoekt gemeente Eemsdelta

Algemeen

MIDDELSTUM - Lilianne Ploumen, voor de Partij van de Arbeid lijsttrekker bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer, heeft vrijdag een bezoek aan de gemeente Eemsdelta gebracht. 

Gekozen was voor het dorp Middelstum waar Bé Schollema, inmiddels ex-PvdA-raadslid van Eemsdelta en voormalig wethouder van Loppersum, de politica ontving en een korte rondleiding gaf.

Het contrast kon niet groter. Lilianne Ploumen, vergezeld door haar persoonlijk assistent Bianca Palm, werd ontvangen bij de nieuwe Hippolytushal, maar een kwartslag draaiend viel het oog direct op een rij in het kader van de versterking ontmantelde woningen, terwijl op een steenworp afstand het nieuwe kindcentrum De Wilster ligt. 

Het bezoek speelde zich vrijwel volledig in de buitenlucht af en er werden alleen één op één gesprekken gevoerd. Onderweg kon Schollema zijn gaste informeren over de gevolgen van de mijnbouwschade. 

De Wilster

Bij De Wilster, waarin twee scholen, de kinderopvang en bibliotheek zijn ondergebracht, werd gesproken met directeur Els Stoepker.  Ploumen sprak haar bewondering uit voor de samenwerking tussen gemeente, schoolbesturen, kinderopvang en bibliotheek die tot deze voorziening heeft geleid. 

In de Hippolytuskerk werden de gevolgen van aardbevingen aan dit historische gebouw bekeken en gesproken met Mark van Dijken van de Historische Vereniging. ,,Het enthousiasme waarmee hij vertelde, maakte me duidelijk dat hier ook jongere mensen zich betrokken voelen bij de historie van het dorp, maar werd ook de onderlinge verbondenheid van de mensen in het dorp heel duidelijk”.  

Buiten bij Herberg In De Valk sprak Ploumen onder het genot van ‘koffie to go’ met eigenaar Mark Willem Evenhuis. ,,Dit is een van de vele ondernemers die zwaar getroffen zijn door de huidige corona maatregelen, maar ook hier viel mij op dat men niet bij de pakken neerzit en er met hard werken en veel creativiteit nog wat van probeert te maken. Voor hen en vele anderen hoop ik dat de deze periode snel achter ons kunnen laten”, aldus de PvdA-lijsttrekker.