Afbeelding

Omloop van Bedum week later

Sport

BEDUM - De 37e editie van de Omloop van Bedum staat dit jaar niet op de derde maar de vierde dinsdag in juni op het programma. Men wijkt uit omdat op woensdag 16 juni het NK-tijdrijden plaatsvindt, waar tal van toppers aan de start zullen staan.

Mochten er in juni weer evenementen georganiseerd kunnen worden, dan wijkt de organisatie van de Omloop van Bedum uit naar 22 juni en wordt er niet gekoerst op 15 juni. ,,Dat is een beslissing”, zo vertelt bestuurslid Be Huizing, ,,die is genomen om op die manier geen hinder te hebben van het NK-tijdrijden. We weten uiteraard nog niet wat er kan in juni, maar je moet op een gegeven moment wel een start maken. Daarom hebben we besloten om een week later te gaan. De laatste jaren hadden we concurrentie van het NK-tijdrijden zodat er toch veel goede renners een keuze moesten maken. In Bedum willen we echter de top van het amateurwielrennen aan de start en vandaar deze uitwijk naar een week later,” aldus Huizing.

Of het allemaal door kan gaan, is nu nog onzeker vanwege de coronapandemie. ,,We hopen oprecht dat er op 22 juni door een sterk rennersveld in Bedum gekoerst gaat worden”, aldus de Middelstummer.