Afbeelding

Wiebrand Top nieuwe trainer van vrouwen Winsum

Sport

WINSUM - Wiebrand Top uit Siddeburen wordt met ingang van het seizoen 2021/22 de nieuwe trainer van het eerste vrouwenteam van vv Winsum.


De 42-jarige oefenmeester kwam als speler uit voor onder andere de jeugd en beloften van BV Veendam en SC Heerenveen en het eerste elftal van toenmalig hoofdklasser Appingedam. Sinds 2001 is hij grotendeels actief als hoofdtrainer en jeugdtrainer bij vv Siddeburen, waar hij de laatste jaren tevens actief is als jeugdcoördinator en lid is van de Technische Commissie.

‘Mooie uitdaging’ 

,,Ik vind het heerlijk om met een prestatieve groep op het veld te staan”, zegt Top. ,,Samen een doel nastreven, tactiek bepalen en bezig zijn met de ontwikkeling van zowel het individu als het groepsproces, is waar ik mijn voldoening uit haal. Het vrouwenteam van vv Winsum is een mix van prestatiedrang, leeftijdsverschil, talent en ervaring en dat maakt het voor mij een mooie uitdaging waarbij ik me zelf ook verder kan en mag ontwikkelen.”

Bekerfinale 

Top volgt in Winsum Erwin Molog op, die afgelopen zomer de mannen van FC LEO verruilde voor de vrouwen van Winsum. In december stapte de oefenmeester op. Hij miste de chemie met de groep en zag dit, mede door de situatie rondom corona, op korte termijn niet verbeteren. Daarvoor stonden de Winsumers drie seizoenen onder leiding van Neil Judkins. Met hem op de bank promoveerden de Noord-Groningers naar de eerste klasse en werd de finale van het toernooi om de districtsbeker bereikt.