Cariene van der Spek geeft aanwijzingen tijdens de training van de kidsgroepen van Dojo Katsu (foto Ronnie Afman).
Cariene van der Spek geeft aanwijzingen tijdens de training van de kidsgroepen van Dojo Katsu (foto Ronnie Afman).

Cariene van der Spek: ‘Karate vormt’

Sport

Cariene van der Spek kwam in 2016 als 13-jarige voor het eerst echt in aanraking met het beoefenen van karate. Nu ruim vier jaar later is ze in het bezit van de groene band en een van de assistenten van Shihan Lammert Meinema bij het trainen van de kidsgroepen van Dojo Katsu in Winsum. 

De sport heeft haar in de afgelopen jaren flink gevormd. ,,Karate leert naar een doel toewerken’’, aldus de Havo 4-scholiere.

,,Voordat ik met karate in aanraking kwam, zat ik op turnen. Toen ik een jaar of twaalf was, had ik die sport wel een beetje gezien. Mijn broer Erik deed in die tijd al aan karate zodat ik besloot om een keer een training mee te gaan doen. Dat vond ik direct zo leuk dat ik lid werd van Dojo Katsu’’, schetst Cariene van der Spek haar start in de karatesport. Wat haar direct aansprak, was dat meteen duidelijk werd verteld welk doel de trainingsvormen hadden. ,,Heel anders dan bij turnen. Daar deed je iets, maar ontbrak het echte doel. Bij karate is dat anders en werk je echt naar een bepaald doel toe. Dat kan een kleur band zijn maar ook een wedstrijd”, aldus de Havo 4-scholiere.

Lees het hele artikel in de Ommelander Courant van vandaag, maandag 15 februari