Afbeelding

Jeugdcommissie Garnwerd genomineerd voor prijs

Algemeen

GARNWERD - De Jeugdcommissie Garnwerd is een van de genomineerden voor de Leefbaarheidsprijs van de gemeente Westerkwartier. De overige genomineerden zijn de Stichting Kuzemerkooi uit Oldekerk en Plaatselijk Belang Visvliet. 

Burgemeester Ard van der Tuuk onthult donderdag 5 november wie de prijs gewonnen heeft. Jeugdcommissie Garnwerd organiseert het hele jaar door laagdrempelige en toegankelijke activiteiten. De commissie bestaat uit slechts vier personen en is pas drie jaar actief. Hoewel de doelgroep met name de jeugd onder de 18 jaar is, was er dit jaar ook een bios­coopvoorstelling in de open lucht voor alle inwoners van het dorp.

De educatieve en duurzame kant van Stichting Kuzemerkooi spreekt de jury eveneens aan. De Kuzemerkooi is een natuur- en recreatiegebied bij Oldekerk. Plaatselijk Belang Visvliet promoot het dorp en de verenigingen die er actief zijn.

Westerkwartier gaat de prijs jaarlijks uitreiken aan een vrijwilligersorganisatie die zich bijzonder heeft ingezet binnen de gemeente. De belangrijkste doelstelling voor het instellen van de Leefbaarheidsprijs is het stimuleren van vrijwilligersactiviteiten, die een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de gemeente. Dit kan op alle mogelijke terreinen zijn, zoals sport, welzijn, cultuur, milieu, zorg en veiligheid. 

De winnaar krijgt een geldbedrag van 500 euro. De tweede prijs is goed voor 300 euro, terwijl de nummer drie met 200 euro naar huis gaat. Er waren dit jaar 38 aanmeldingen. In verband met corona vindt er geen feestelijke uitreiking plaats. Als alternatief gaat Van der Tuuk bij de drie genomineerden langs om de prijzen uit te reiken.